Päivän painotuotteet

» Kierrevihko

Tänään valmistui elämäni ensimmäinen wiresidottu vihkonen.

Kurssin tarkoituksena on opetella painotuotteiden valmistusta ja tekniikkaa, joten tuotteen suunnitteluun ja graafiseen ilmeeseen ei käytetty kovin paljon aikaa.

Suunnittelin sekä etu- ja takakannen Adobe InDesing -ohjelmalla. Kannet tulostettiin kartongille ja leikattiin giljotiinileikkurilla A5-kokoiseksi. Samalla leikkurilla leikattiin myös vihkon sivut. Wiresidonta-koneella taas tapahtui vihkon sivujen ja kansien rei’itys sekä itse kierteiden sulkeminen.

Mitä tekisin toisin?

Kansista tuli hiukan pienemmät kuin itse vihkojen sivuista, joten sivut pilkistävät ikävästi kansien alta. Siispä jatkossa tulee olla tarkempi vihkon kansien leikkuuvaiheessa, ettei yhtään ylimääräistä lähde pois.

Samoin vihkon sivut on leikattu pienissä nipuissa, eivätkä nekään olleet täysin saman pituisia. Tarkkana tulee olla siis sekä leikkuu- että rei’itysvaiheessa jotta vihosta saadaan tasainen ja symmetrinen.

Tässä ensimmäisessä tekeleessä ei kuitenkaan tuotteen ulkonäkö vielä ollut kovinkaan merkittävässä roolissa, vaan tärkeämpää oli oppia wiresidotun vihkon valmistusvaiheet sekä laitteiden oikea ja turvallinen käyttö. Tähän tavoitteeseen päästiin ja sain opettajalta luvan alkaa tekemään vastaavia tuotteita omatoimisesti.


» Postikortit

Valmistus oli samanlainen kuin vihkon kansien suunnittelussakin: Adobe InDesign-ohjelmalla suunnittelin mieleiseni kuvat postikorttiin. Takapuolelle suunnittelin perinteiset osoiteviivat sekä paikan postimerkille. Tämän jälkeen kortti tulostettiin kartongille, leikattiin giljotiinileikkurilla A6-kokoiseksi ja tuote on valmis. Erittäin helppoa ja nopeaa. Koska olen graafinen ihminen, kortin suunnitteluvaihe oli tietysti itselleni mieluisin ja en malta odottaa, että pääsen suunnittelemaan lisää kortteja!

2 vastausta artikkeliin “Päivän painotuotteet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s