Graphic Means

word wood white vintage antique grain old wall pattern letter alphabet print typography color macro grunge exercise health fitness painting letterpress motivation printing typeface block font type art text vertical horizontal scratched random stained blog practice publish slider graphic design header encouragement wood type ancient history estimate free stock opinion lowercase woodtype wood blocks interpret analyze
Kuva: https://pxhere.com/en/photo/872686

Katsoimme tänään dokumentin Graphic Means, jossa käytiin läpi graafisen suunnittelun historiaa ja kehitystä aina nykypäivään asti.

Päällimmäisenä mieleeni jäi se, kuinka isotöistä ja hidasta graafinen suunnittelu ja painotuotanto on aikoinaan ollut. Kun nykyään kaikki tehdään tietokoneella, ennen vanhaan kaikki tehtiin käsin ja työ oli fyysistä. Nykyään niin moni asia on automatisoitu, ettei sitä aina edes hoksaa ajatella, kuinka ennen kaikki on pitänyt tehdä ja miettiä itse jokaista kirjainta ja tavua myöten.

Vuosien varrella ihmiset ovat kehittäneet toinen toistaan kekseliäämpiä laitteita ja työtapoja, jotka ovat vieneet graafista alaa eteenpäin. Merkittävimpänä keksintönä tuli tietysti tietokone, joka mahdollisti aivan uudenlaisia tapoja luoda ja painaa kuvaa.

Kuten dokumentissa mainittiin, nykyään kuka tahansa voi kirjoittaa ja suunnitella mitä tahansa. Siksi menestyäkseen ja erottuakseen joukosta on oltava oikeasti hyvä ja ammattitaitoinen suunnittelija.

Graafinen suunnittelu on myös niin paljon helpompaa ja nopeampaa kuin ennen, että työtahti kiristyy jatkuvasti ja suunnittelijoille asetetaan tiukkoja deadlineja, jolloin aika ajattelulle, ideoinnille ja suunnittelulle jää minimiin.

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s