Open Studios

6bb47f42-04b1-4386-bc97-a42e7c3eab00

24.-31.8. vietetään Tampereen design- ja arkkitehtuuriviikkoa ja Open Studios oli osa viikon ohjelmaa. Luovan työn toimistot avasivat ovensa ja päästivät kaupunkilaiset tutustumaan luovien alojen ammattilaisten työskentelyyn. Itse vierailin kolmessa Tampereen keskustassa sijaitsevassa toimistossa: Karu filmsissä, Bermudassa ja Villivisiossa.

» Karu Films

df2d29ac-1fe7-4072-9305-abe703dff12d

Aleksanterinkadulla sijaitsevasta Karu Filmsin toimistosta tuli vahvat maskuliiniset vibat – siis hyvässä mielessä. Heti ensimmäisenä ovesta astuttaessa seinustalla oli kolmet reinot rivissä. Sisustus oli tummanpuhuvaa ja materiaaleina oli käytetty mm. nahkaa ja puuta. Takahuoneesta löytyi nimmaroitu Stiga -jääkiekkopöytä, jolla kuulemma otetaan mestaruusotteluita päivittäin.

Karu Films on vuonna 2014 perustettu yritys, jossa on kolmen osakkaan lisäksi viisi työntekijää. Tämä yritys tekee videoita eri muodoissa: mainosvideoita, yritysvideoita, animaatioita… Työnimikkeitä löytyy mm. leikkaaja, kuvaaja, ohjaaja, käsikirjoittaja, animaattori ja vfx-artisti. Kaikki työntekijät ovat opiskelleet amk:ssa alaan liittyviä opintoja, kuten taidetta ja viestintää, mediatekniikkaa ja elokuva- ja tv-alaa.

Kun kysyin, mikä on parasta tässä työssä, oli vastaus sitä mitä odotinkin: pääsee käyttämään luovuuttaan, työ on vaihtelevaa ja monipuolista, luovaa ja teknistä työtä on sopivassa balanssissa sekä projektit ovat kohtuu lyhyitä.

Sain myös vinkkejä työnhakuun: mene rohkeasti ovelle koputtelemaan, näyttäytymään ja kysymään töitä. Jos et saa vastausta työhakemukseesi, lähetä se useamman kerran vuodessa ja muistuttele itsestäsi.

http://www.karufilms.com/


»  Bermuda

8dd907b4-0bff-4ffa-83cb-e05d8af52041

Karu Filmsin seinänaapurissa Bermudassa oli rento ja viihtyisä tunnelma. Hyväntuuliset työntekijät, lämmin sauna, jääkylmät kokikset, herkkupöytä ja erillinen sohvanurkkaus riippumattoineen sai minut pohtimaan, tällaistako on työskentely luovalla alalla – yhtä juhlaa?

Markkinointitoimisto Bermuda on toiminut kahdeksan vuotta ja sillä on neljä perustajaa. Bermudassa tarjotaan monipuolisia markkinointipalveluita, kuten verkkosivuja, brändistrategiaa, videoita, online-markkinointia, myynnintukea ja taktista markkinointia.

Bermudan avarista ja viihtyisistä tiloista löytyi monenlaista osaajaa: projektikoordinaattori, web developer, konseptisuunnittelija, digimarkkinoija, copywriter, graafikko, art director, graafinen suunnittelija, projektipäällikö, asiakaspäällikkö unohtamatta tietenkään johtajia joka suuntaan: strategiajohtaja, luova johtaja, myyntijohtaja sekä tietenkin toimitusjohtaja.

Kyselin myyntijohtaja Ukon ajatuksia asiakaslähtöisyydestä, josta olisi kuulemma voitu luennoida vaikka kaksi päivää. Asiakkaiden kanssa käydään tarkasti läpi, mitä työllä pitää saavuttaa ja kenelle suunnitellaan. Mietitään myös asiakkaan asiakasta: ketä halutaan tavoittaa ja millainen viesti halutaan lähettää.

Bermudasta sain lisää vinkkejä myös työnhakuun: tutustu yritykseen ja sen periaatteisiin johon olet hakemassa. Persoona ja asenne ratkaisee työnhaussa.

https://bermuda.fi/


» Villivisio

a4874740-bac6-412e-b933-db5a96a76897

Viimeisimpänä muttei suinkaan vähäisimpänä piipahdin Pellavatehtaankadun viidennessä kerroksessa, Villivisiossa. Täältä päällimmäisenä jäi mieleen Villivision pirteän värikkäät tilat ja sisustus, seinämaalaukset ja kokoushuoneen seinä täynnä toinen toistaan upeampia mainostöitä.

Villivisio on vuonna 1999 perustettu mainos- ja viestintätoimisto, joka tarjoaa erilaisia strategian suunnittelupalveluita, konsepteja, mainoksia, verkkosivuja, kampanjoita, videoita, somen ylläpitoa ja mediaviestintää.

Tässä yrityksessä työskentelee 19 työntekijää joilta löytyy ammattitaitoa joka lähtöön: on  myyntijohtaja, asiakkuusjohtaja, luova johtaja, insight specialist, copywriter, art director, visuaalinen suunnittelija, strategi, digimarkkinoinnin suunnittelija, lead digital designer, konseptisuunnittelija ja viestintäkonsultti. Työntekijöillä on koulutusta laidasta laitaan: mm. media-alan, liiketalouden, kauppatieteiden ja sosiologian opintoja sekä maistereita ja ylioppilaita.

Villivisiolle on tärkeää asiakaslähtöisyys. Yhdessä asiakkaan kanssa määritellään työlle tavoitteet – mitä ongelmaa ollaan ratkaisemassa, sovitaan aikataulu ja budjetti sekä pidetään sovitusta kiinni.

Myös Villivisiosta tarttui mukaan vinkkejä työnhakuun. Hyvä hakemus, cv ja portfolio ovat avainasemassa. Jos olet nähnyt vaivaa etenkin portfolion eteen ja siitä näkyy innostuksesi alaan, vaivannäkösi ja innokkuutesi yleensä huomataan.

http://www.villivisio.fi/


Yhteistä kaikissa kolmessa yrityksessä samankaltaisten työtehtävien lisäksi oli rento ja hyväntuulinen ilmapiiri sekä upeat tilat, joista näki että työntekijöiden viihtyvyyteen oli selvästi panostettu. Open Studios -päivä oli erittäin onnistunut ja mielenkiintoisempi kuin odotin. Sain paljon uutta tietoa sekä inspiraatiota ja lisämotivaatiota opiskeluun.

Yksi vastaus artikkeliiin “Open Studios

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s