Ensikosketus Photoshopiin

Photoshop ei ole minulle ennestään kovinkaan tuttu työväline, olen vain muutamia kertoja käyttänyt sitä aiemmin. Eilen harjoittelimme ensimmäistä kertaa Photoshopin käyttöä helpoilla ja kivoilla harjoituksilla. Vaikka harjoitustyöni eivät olleetkaan kovin tajunnanräjäyttävän upeita, niin halusin silti tuoda tästäkin blogiin muiston. Omaa osaamistaan voi sitten taitojen karttuessa seurata ja muistella (ja nauraa omille räpellyksille). Tässä eilisen päivän tulokset:

photoshop-maisema
Tausta: http://www.pexels.com
susuuimassa
Tausta: http://www.pexels.com

Ensimmäinen harjoitus oli kahden kuvan yhdistäminen. Valitsin taustakuvat Pexels-kuvapankista ja toin omat kuvani kuvan päälle. Valintatyökalulla rajasin kuvaa niin että vain haluttu kohde jäi näkyviin. Lopuksi siistin reunoja ja muokkasin värejä, valotusta ja kontrastia yhteensopiviksi. Eihän lopputuloksesta tietenkään tullut aivan luonnollisen näköinen, mutta olen kuitenkin tyytyväinen ottaen huomioon, että tämä oli ensimmäinen kertani kun kyseistä harjoitusta tein. Myöhemmässä vaiheessa opettelemme tarkemmin kahden kuvan yhdistämistä ja toivon mukaan lopputuloskin on sitten hieman uskottavampi.


muumikuva.jpg

Toinen harjoitus oli väritystehtävä: perus mustavalkoinen kuva tuotiin Photoshopiin, muokattiin väritettävään muotoon ja yksinkertaisesti väritettiin väritystyökaluilla kuvat haluamansa väriseksi. Tämä tehtävä oli alkukankeuden jälkeen ihan hauska ja yksinkertainen ”aivot narikkaan” -tehtävä, joka sopi hyvin iltapäivän viimeisten tuntien tehtäväksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s