AV-viestintä

img_8412

Audiovisuaalisen viestinnän opintokokonaisuus alkaa olla takanapäin ja käteen jäi paljon hyödyllistä tietoa ja taitoa kuvaamisesta, äänittämisestä ja editoinnista, sekä pieni innostuksen kipinä videon kuvaamiseen.

Ensimmäinen videoharjoituksemme oli pienryhmissä kuvatut lyhyet videot, joiden aiheeksi annettiin ”Kohtaaminen”. Tässä projektissa pääsin harjoittelemaan kuvausta videokameralla ensimmäisen kerran ja sain ensikosketusta myöskin editoinnin ihmeelliseen maailmaan. Ensimmäinen työni olikin melko kömpelö harjoittelutyö.

Toinen harjoitus oli kuvata haastattelu, jossa harjoiteltiin erityisesti äänen tallentamista ja kuvituskuvien käyttöä. Tässä harjoituksessa sain päästää alter egoni Marketan valloilleen kameran eteen ja videosta tuli yllättävän hauska. Tämä työ olikin jo selvästi parempi ja laadukkaampi kuin edeltäjänsä, niin kuvauksen kuin editoinninkin osalta.


Viimeisin harjoitus oli kuvata itse video, jonka aiheeksi annettiin ”Syksyn ensimmäinen päivä”. Videon vaatimuksena oli, että kuvamateriaalissa huomioidaan kuvakerronta, ja videoon sisällytetään äänitettyä ääntä kuten haastattelua, repliikkejä tai voiceoveria eli kertojaääntä. Muuten saimme vapaat kädet.

Ensimmäinen vaihe oli suunnittelu ja käsikirjoituksen valmistus. Käsikirjoitus tuli kuvatessa ja editoidessa luonnollisesti vähän muuttumaan, mutta perusrunko säilyi ja oli helppoa lähteä työstämään tätä projektia eteenpäin, kun suunnitelmat oli kirjoitettu jo valmiiksi ylös.

kasikirjoitus

Kuvasin videon kotona omalla järjestelmäkamerallani, äänitin voiceoverin koulun laitteilla ja editoin videon koulussa Adobe Premierellä. Olen lopputulokseen todella tyytyväinen, sillä mielestäni videosta tuli kuvakerronnaltaan kohtuullisen selkeä ja monipuolinen ja ennen kaikkea itseni näköinen. Videosta ei tullut tylsä tai pitkäveteinen vaan mielestäni siinä säilyi mielenkiinto ja hyvä tahti koko videon ajan.

Kuvanlaatu oli joissain pätkissä hieman heikkoa ja osittain epätarkkaa, joten kameran käyttöä tulee ehdottomasti treenata vielä paljon lisää. Lisäksi varsinkin ulkokuvissa kuvatessani käsivaralla kamera heilui välillä vähän turhan paljon. Jalustan hankinta on ehdottomasti ostoslistalla.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s