Näyttöpostaus

Tunnistan media-alan toimintaympäristöjä niin julkaisutuotannon, painoviestinnän kuin audiovisuaalisen viestinnänkin puolelta. Olen tutustunut mm. erilaisiin media-alan yrityksiin Open Studios -päivillä. Ymmärrän että media-alalla ja etenkin julkaisutuotannossa tarkoitus on luoda mielikuvia ja herättää ihmisten mielenkiinto. » Open Studios

Osaan valmistaa julkaisukelpoista mediamateriaaleja: olen harjoitellut InDesign -ohjelmalla erikokoisten mainosten ja julisteiden valmistusta ja ymmärrän mm. mitä tarkoittaa palstamillimetrit ja moduulit ja osaan hyödyntää näitä käsitteitä mediamateriaalia valmistaessani. Osaan sujuvasti ja itsenäisesti kirjoittaa tekstiä, toteuttaa digitaalista grafiikkaa, kuvata ja käsitellä valokuvia sekä editoida videoita. Minulla on mielestäni julkaisukelposen materiaalin valmistamisesta perusteet hyvin hallussa ja hyvä pohja lähteä syventämään tietotaitoani.
» InDesign-harjoitukset
» Photoshop

Osaan julkaista mediamateriaalia verkossa ja sosiaalisessa mediassa. Olen pitänyt blogia opinnoistani ja ylläpitänyt Instagram-tiliä (tilini löytyy oikeasta sivupalkista). Lisäksi olen julkaissut videon Youtubessa. Mediamateriaalin julkaisu on minulle mieleistä ja olen oppinut mm. blogia pitäessä jatkuvasti kehittämään ulkoasua ja postauksia paremmaksi. Olen oppinut myös videonjulkaisuun liittyviä teknisiä asioita, kuten millaisella resoluutiolla video kannattaa tallentaa minkäkinlaiselle alustalle.
» AV-viestintä

Osaan suunnitella, tulostaa ja viimeistellä pienimuotoisen painotuotteen. Olen valmistanut wire-sidottuja vihkoja, liimasidottuja kirjoja sekä painanut kuvan kangaskassiin seripaino-menetelmällä. Osaan käyttää tarvittavia laitteita ja koneita itsenäisesti ja turvallisesti. Mielestäni edellämainittujen painotekniikoiden perusteet ovat minulla hyvin hallussa ja osaan valmistaa itsenäisesti siistejä ja viimeisteltyjä tuotteita.
» Seripaino
» Liimasidonta
» Wire-sidonta

Osaan käyttää viestintään liittyviä ilmaisukeinoja sekä yleisiä periaatteita. Olen tutustunut typografian yleisiin käsitteisiin ja sääntöihin ja osaan aika hyvin hahmottaa, millaisia mielikuvia saa luotua minkäkinlaisella typografialla. Olen tutustunut ja pitänyt esitelmän valitsemastani väristä ja olen kirjoittanut blogipostauksen valitsemastani fontista. Ymmärrän myöskin kuvakokojen, kuvakulmien ja näkökulman merkityksen ja osaan hyödyntää niitä ilmaisukeinoina.
» Fonttiesittely

Osaan noudattaa media-alan lainsäädäntöä, tekijänoikeuskäytäntöjä sekä eettisiä ohjeistoja. Olen tutustunut tekijänoikeuskäytäntöihin ja CC-lisenssiehtoihin ja noudattanut niitä materiaalia julkaistessani.
» CC-lisenssit

Osaan viestiä sujuvasti suomen kielellä ja esimerkiksi blogipostauksia kirjoittaessani ulosantini on ollut mielestäni selkeää ja hyvin luettavissa. Ymmärrän ja osaan käyttää ammattisanastoa. Tarvittaessa asiointi onnistuu myös englanniksi. Englanninkielistä ammattisanastoa olen päässyt harjoittelemaan mm. Adoben englanninkielisiä ohjelmia käyttämällä.

Toimin vastuullisesti, oma-alotteisesti ja kehitän ja ylläpidän ammattiosaamistani. Olen tehnyt aina annetut tehtävät ajallaan ja ottanut vastuun omasta oppimisestani. Tartun toimeen oma-alotteisesti ja ongelmatilanteissa kysyn apua. Olen yhteistyökykyinen ja autan myös muita tarvittaessa. Tunnistan omat vahvuuteni sekä myöskin kehittämisen kohdat.


ePerusteiden arviointikriteerejä tutkittuani olen sitä mieltä, että arvosanani Media-alalla toimimisesta olisi kiitettävä K5, koska minulla on perusasiat jokaisesta osa-alueesta hyvin hallussa ja osaan toimia itsenäisesti ja oma-alotteisesti tehtävässä kuin tehtävässä.

Mielestäni vahvuuteni on nimenomaan uusien asioiden omaksuminen, oma-alotteisuus ja halu oppia. Pyrin aina tekemään tehtäväni huolellisesti ja pysyn aikataulussa. Toki minulla on vielä paljon kehitettävää ja opittavaa, mutta tämän ensimmäisen jakson aikana olen saanut luotua hyvän peruspohjan. Suunnitelmallisuutta ja järjestelmällisyyttä voisin vielä kehittää työskentelyssäni.

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s