Graafinen ohjeistus

Tutustuin Vapepan eli Vapaaehtoisen pelastuspalvelun graafiseen ohjeistukseen. Valitsin tämän yrityksen, sillä he tekevät tärkeää työtä. Vapepan vapaaehtoiset tukevat viranomaisia onnettomuuksissa ja kriisitilanteissa mm. osallistumalla kadonneen ihmisen etsintään, ohjaamalla liikenteeseen ja auttamalla evakuoinneissa.

Graafisesta ohjeistuksesta löytyy mm. Vapepan tunnus eri kielillä ja erilaisille pohjille tarkoitettuna, väriohjeistus, tekstityypit ja visuaalisen ilmeen peruselementit. Lisäksi siellä on ohjeet kirjelomakkeisiin ja -kuoriin ja julkaisujen taittoon. Erilaisten julkaisujen ja esitteiden perusrakenne on ennalta määritelty riviäliä ja fonttikokoja myöten. Lisäksi Vapepaan kuuluville jäsenjärjestöille on määritelty se, miten he voivat ilmoittaa kuuluvansa Vapepaan.

Näyttökuva 2018-11-29 kello 10.56.40
Yrityksen visuaalinen ilme on tarkasti määritelty tunnuksen käyttöä, fonttia ja värisävyjä myöten.
Näyttökuva 2018-11-29 kello 10.57.24
Graafisessa ohjeistuksessa on ennalta määrätty se, miten jäsenjärjestöt voivat omissa materiaaleissaan käyttää yrityksen tunnusta.

Vapepan aineistopankista löytyy erilaisia mallipohjia eri tarkoituksiin: verkkosivuille, ilmoitustauluille ja lehti-ilmoituksiin. Vapepan toiminnan esittelyyn löytyy laajasti erilaisia videoita, esitteitä, julkaisuja ja PowerPoint -esityksiä. Vapepa-aiheisia kuvia löytyy SPR:n kuvapankista, joka vaatii rekisteröitymisen.

Mielestäni ohjeistus on selkeä ja kattava, ja osaisin varmasti hyödyntää Vapepan graafista ohjeistusta jos tekisin heille asiakastöitä. Tarkan graafisen ohjeistuksen ansiosta yhtenäinen ja tunnistettava ilme säilyy kaikessa Vapepaan liittyvässä materiaalissa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s