InDesign -ohjevideo

Olemme opiskelleet Adoben InDesign -ohjelman käyttöä, joka on taitto-ohjelma. InDesignissa voi luoda kappaletyylejä (Paragraphg Styles), jotka määräävät mm. tekstin värin, koon, fontin ja asettelun. Kappaletyylejä käyttämällä jokaista tekstikappaletta ei tarvitse muokata erikseen, vaan kun kappaletyyli on kerran määrätty, sitä voi käyttää kaikissa kappaleissa johon haluaa samanlaisen muotoilun. Kappaletyylejä voivat olla esimerkiksi otsikot, väliotsikot, kuvatekstit, nostot, sisennetyt ja sisentämättömät leipätekstit jne.

Saimme tehtävänannoksi tutustua yhden kappaletyylin luomiseen tarkemmin ja tehdä siitä lyhyt ohjevideo. Itse tein videon siitä, miten luodaan Nested Styles -kappaletyyli. Nested Styles -komennolla kappaleen sisälle voidaan ketjuttaa erilaisia merkkityylejä. Merkkityylistä voi tehdä millaisen haluaa – itse käytin asettelua, jossa jokaisen kappaleen ensimmäinen sana on sinisillä kapiteelikirjaimilla (Small Caps). 

nestedstyles
Esimerkiksi Hesarin kuukausiliitteessä on käytössä Nested Styles.

Videon kuvasin QuickTime Playerilla ja editoin Adobe Premiere Prolla. Koska puheen äänittäminen ei ollut mahdollista, lisäsin videoon tekstiä ja grafiikkaa selkeyttämään ohjeita. Mielestäni onnistuin videon teossa hyvin – siinä on selkeät ohjeistukset ja ohjeita seuraamalla on vaikea epäonnistua.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s