Ympäristömerkki

Sain tehtäväksi tutustua johonkin paperi- ja painoalaan liittyvään ympäristömerkkiin ja tehdä siitä blogipostaus. Tutustuin Rinki-merkkiin.

rinki

Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy on voittoa tavoittelematon palveluyhtiö, joka tarjoaa kuluttajille ekopisteverkoston pakkausten keräykseen ja kierrätykseen. Yrityksille Rinki tarjoaa tehokkaita ja kestäviä ratkaisuja pakkausten tuottajavastuun toteutukseen.

Rinkiin voivat liittyä kaikki yritykset, joilla on tuottajavastuu. Tuottajavastuu on lakisääteinen kaikille yrityksille, jotka pakkaavat Suomessa tai maahantuovat Suomeen pakattuja tuotteita ja joiden liikevaihto on vähintään 1 M€.

Rinki-merkin käyttöoikeus on niillä yrityksillä, jotka ovat tehneet sopimuksen Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:n kanssa pakkausten tuottajavastuun hoitamisesta.

Rinkiin liittyessään yritys maksaa kertaluontoisen liittymismaksun sekä vuosittain asiakasmaksun. Lisäksi yritys maksaa pakkausmateriaalikohtaiset kierrätysmaksut.

Rinkiin liittyessään yritys saa käyttöoikeuden Rinki-merkkiin, eli yritys saa käyttää merkkiä verkkosivuillaan sekä painetuissa ja sähköisissä markkinointi- ja viestintämateriaaleissaan.

Rinki-merkki kertoo, että Rinkiin liittynyt yritys kantaa tuottajavastuunsa pakkauksistaan eli toisin sanoen se huolehtii pakkausjätteidensä keräyksestä ja kierrätyksestä vastuullisesti.

Koen Rinki-merkin luotettavana ympäristömerkkinä, sillä se on vastuullinen ja tunnettu merkki jonka käyttöön jo tuhannet yritykset ovat sitoutuneet. Rinki-merkkiä käyttävät mm. Stockmann, Stora Enso, Stadium, Hartwall, Hemtex ja Hobby Hall.

Lähteet: https://rinkiin.fi/

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s