Ensimmäinen vuosi

Ensimmäinen vuosi media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkintoa takana. Samalla myöskin vuosi lähempänä omaa unelmaa ja ammattiin valmistumista.

Vuosi on ollut todella tapahtumarikas ja opettava. Olen päässyt hyvin perille, mitä tämä ala pitää sisällään ja olen ollut opintoihini todella tyytyväinen. Olen tykännyt alasta todella paljon eikä kertaakaan ole tullut sellaista oloa, että haluaisin luovuttaa. Olen saanut paljon hyvää palautetta ja hyviä arvosanoja, joka antaa entistä enemmän motivaatiota opiskeluun. Alle listasin muutaman asian, mikä ekasta vuodesta on päällimmäisenä jäänyt mieleen.

Painotuotteiden suunnittelu ja valmistus


 

Heti lukuvuoden alussa tutustuimme painotuotteiden valmistukseen. Teimme erilaisia painatuksia seripainolla sekä harjoiteltiin mm. postikorttien ja kierrekantisten sekä liimasidottujen vihkojen tekemistä. Painotuotteiden tekeminen oli mukavaa, mutta silti pidin eniten itse tuotteen suunnittelusta tietokoneella.

 

Videon kuvaaminen ja editointi


Videokuvausta ja editointia pääsimme harjoittelemaan viime syksynä Mediapoliksessa. Tykkäsin todella paljon Mediapolis-tunneista. Videoprojektit olivat hauskoja ja oli hienoa nähdä oman työn lopputulos. Kuvailin videoita myös kotona omalla järjestelmäkamerallani. Opin käyttämään Adobe Premiere -editointiohjelmaa ja tutuksi tulivat myös isot videokamerat ja laadukkaan äänen äänitys.

 

Julkaisutuotanto


Suurin osa tehtävistä ovat olleet erilaisten julisteiden, esitteiden, pakkausten ja lehtien suunnittelua ja taittoa. Tutuksi ovat tulleet Adoben yleisimmät ohjelmat. Suunnittelu on itselleni erityisen lähellä sydäntä, sillä se on ollut yksi parhaista tavoista päästä käyttämään luovuuttaan. Yllä olevissa kuvissa on muutama esimerkki tekemistäni töistä. Etenkin Intressi-lehteä oli mukavaa ja mielenkiintoista päästä tekemään, ja olin lopputulokseen hyvin tyytyväinen. Alhaalla vasemmalla on suunnittelemani salmiakkirasia ja sen oheistuotteita.

 

Logosuunnittelu


Myös logojen ja erilaisia yrityksen ulkoasujen tekemistä olemme saaneet harjoitella. Logosuunnittelu on ollut hauskaa, vaikkakin melko haastavaa. On vaikeaa keksiä ainutlaatuista logoa, jonka kaltaista ei olisi vielä olemassa.

 

Verkkosivujen toteutus


Verkkosivujen tekeminen on ollut yksi lempijutuistani kuluneena vuonna. Alussa en osannut käytännössä mitään, ja nyt osaan tehdä jo toimivat verkkosivut itsenäisesti. CSS:n ja HTML:n perusteet ovat jo aika hyvin hallussa. Verkkosivujen tekemisessä myös tiedonhankinta on ollut avainasemassa. Tässä yksi media-alan osa-alue, jossa ei varmaan ikinä voi tulla valmiiksi. Verkkosivujen tekemisestä mielenkiintoista on tehnyt sen haastavuus ja monipuolisuus.

Tekemiäni verkkosivuja voi katsella täältä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s