Open Studios 2019

Viime vuonna tähän aikaan kävin elämäni ensimmäisillä Open Studios -päivillä, josta löytyy postaus täältä. Tänä vuonna oli jälleen aika suunnata tutustumaan Tampereen luovan työn toimistoihin.

Arkkitehtitoimisto Noan


Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Noan on pieni ja viihtyisä, suhteellisen uusi arkkitehtitoimisto. Pääsimme hetkeksi juttelemaan Noanin toisen toimitusjohtajan kanssa heidän toiminnastaan. Noan on tehnyt mm. kaupunkisuunnittelua sekä suunnitellut kirkkoja ja saimmekin nähdä luonnoksen pian toteutuvasta puukappelista. Noan on osallistunut useisiin kilpailuihin ja saanut myös menestystä.

Noanilla työskentelee pääasiassa arkkitehtejä sekä arkkitehtiopiskelijoita. Näiden lisäksi toimistossa työskentelee myöskin graafinen suunnittelija, koodareita sekä bisnespuolen ihminen. Suurimmalla osalla työntekijöistä on arkkitehtuurin koulutus ja joukossa on myös muutama itseoppinut työntekijä.

Toimitusjohtaja kertoi, että työnhaussa arvostetaan erityisesti skarppeja ja idearikkaita ihmisiä, jotka hallitsevat ohjelmien käytön ja pystyvät työskentelemään itsenäisesti. Noanissa arvostetaan myös sitä, että hakija on aidosti kiinnostunut työpaikasta ja on oma itsensä.

Toimitusjohtajan mielestä parasta työssä ja yrittäjyydessä on se, että saa olla itse itsensä pomo, vaikka se tuokin mukanaan paljon vastuuta. Muut työntekijät kertoivat työn parhaiksi puoliksi mm. alan monipuolisuuden ja vaihtelevuuden, valmiin lopputuloksen näkemisen sekä sen, että saa työskennellä lähellä elämää ja ihmisiä.

 

Creative Crue


Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Creative Crue on tamperelainen brändi- ja digitoimisto. Toimisto oli viihtyisä ja valoisa, ja pääsimme tutustumaan myös alakerran ”Crue Cellariin”, josta löytyi studio, editointihuone sekä kokoustila. Cruen Creative Director Sami Nieminen tutustutti meidät paikkoihin ja vastaili kysymyksiimme.

Cruen porukassa työskentelee mm. graafisia suunnitteleita, copywritereitä, koodareita, project manager ja sales manager. Koulutustaustaa työntekijöiltä on laidasta laitaan – osa on opiskellut Tampereen yliopistossa, osa Tamkissa ja osa itseoppineita. Yhteistä työntekijöillä on se, että lähes kaikki ovat olleet aiemmin mainostoimistoissa töissä.

Sami kertoi meille, että töitä hakiessa etenkin portfolioon kannattaa panostaa. Lisäksi itsearviointi on plussaa. Työharjoittelijalta ei vaadita täyttä osaamista, tärkeintä on perusosaaminen sekä monipuolisuus. On hyvä osata ohjelmien sekä painon tekniset puolet etukäteen.

Lopuksi kysyimme työn parhaita puolia. Sami kertoi työn parhaiksi puoliksi ihmisläheisen työn, monipuolisuuden, haastavuuden ja itsensä toteuttamisen.

 

H23


Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Viimeinen muttei suinkaan vähäisin vierailukohteemme oli bränditoimisto H23 (jonka nimi muuten tulee sen sijainnista, Hallituskatu 23). Jo kadulla tiesin meidän saapuneen oikeaan paikkaan, kun katseeni kohtasi oviaukon yllä loistavan Lorem ipsum -valokyltin.  Hymyilimme ääneen myös toimiston hauskalle info-sähköpostille morjesta@h23.fi, jonka bongasimme ikkunateippauksista.

Sisällä meidät otti lämpimästi vastaan brändimuotoilija Ilkka Janatuinen, joka kertoili meille mielenkiintoisia tarinoita heidän toiminnastaan, töistä sekä H23:n historiasta. H23 on vanhan lähikaupan tiloihin rakennettu toimisto, ja historia näkyi tiloissa mm. aidon Tarmo Lähikauppias -patsaan muodossa.

H23 on suunnitellut uusia yritysilmeitä, markkinointimateriaalia ja somea mm. Sidosteelle, Aallon leipomolle, Kaivohuoneelle, Pirkanmaan paahtimolle, Loimaan kivelle sekä Tampereen erikoislääkäreille. Tuotteita oli aseteltu yhdelle seinustalle nähtäväksi, joita Ilkka esitteli meille ylpeänä (ja syystä).

H23:ssa työskentelee luova johtaja, brändimuotoilija, liikkeenjohdon konsultti, somekoordinaattori, Full-Stack Developer, videosuunnittelija, media-assistentti ja motion designer. He ottavat myös harjoittelijoita, ja meitä kehotettiinkin tulemaan rohkeasti paikanpäälle portfolion kera kysymään harjoittelupaikkaa.

Ilkka kertoo tässä työssä parasta olevan piirtäminen, typografia ja sosiaalinen vuorovaikutus. Hän kertoi, että H23:ssa ollaan sitä mieltä, että jokaisen ihmisen pitäisi saada tehdä sitä mistä ne tykkää. En voisi olla enemmän samaa mieltä.

Kaiken kaikkiaan H23 jäi mieleeni nykyaikaisena, rentona ja huumorilla höystettynä paikkana, jossa työntekijät saavat toteuttaa intohimoaan ja unelmiaan. Siis juuri sellainen paikka, jossa työntekokaan ei tunnu työltä.  Ilkka kiteytti koko toimiston historian hyvin: ”ihan hyvä ettei sitten menty oikeisiin töihin, vaan alettiin tyhmäilemään tyhmiä juttuja täällä”. Tämän mietelauseen muistan varmasti vielä pitkään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s